Maak kans op vrijkaarten voor een film naar keuze bij Cinekid

Maak kans op vrijkaarten voor een film naar keuze bij Cinekid
STAD – In de herfstvakantie barst Cinekid weer los; het grootste mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar.

STAD – In de herfstvakantie barst Cinekid weer los; het grootste mediafestival voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar.

Cinekid begon in 1986 als een nieuw initiatief in De Meervaart in Osdorp. De organisatie zet zich in om de productie van kwalitatieve media voor kinderen te stimuleren, om de jeugd actief deel te laten nemen aan media en ze een bijdrage te laten leveren in de creatie hiervan.

Naast het festival houdt Cinekid gedurende het jaar tal van projecten, waaronder onder andere 300 workshops per jaar, samenwerkingen met scholen en musea, filmkampen in de zomer, een onlinespel en een app.

Acteerlessen

Dit jaar vindt het festival van 21 tot en met 27 oktober plaats op de Westergasfabriek en in The Movies en is geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Behalve duizelingwekkend veel nieuwe films, tv-series en documentaires, is er natuurlijk het MediaLab.

In deze grote digitale speeltuin ontdekken de jonge bezoekers de nieuwste games, bouw ze hun eigen virtuele werelden en kunnen allerlei workshops en masterclasses gevolgd worden.

Zo is er bijvoorbeeld een workshop in acteerlessen gegeven door de cast van SpangaS of Brugklas. Bekende YouTube- en Musical.ly-sterren van dit moment geven tips en trics. Ook is het mogelijk om een stem voor een animatiefilm in te spreken.

Vroege vogels

Tijdens de herfstvakantie is het festivalterrein de hele dag open, maar voor de mensen die er vroeg bij zijn is er een speciale korting.

De vroege bezoeker krijgt korting op filmvoorstellingen die voor 12.00 uur starten. Bij het kopen van een kaartje voor het MediaLab kun je per dag kiezen welk type ticket je koopt. Dit ticket moet voor 12.00 uur bij de ingang van het MediaLab worden gescand. Daarna mag je de rest van de dag het MediaLab in- en uitlopen.

Winactie

In samenwerking mer Cinekid mag 20 keer 2 vrijkaarten voor een film naar keuze op het Cinekid Festival weggeven aan de inzenders van het goede antwoord op de volgende vraag:

In welk theater is Cinekid in 1986 begonnen?

Stuur het juiste antwoord voor maandag 16 oktober 17.00 uur naar [email protected] , zet in het onderwerp Cinekid. Alleen e-mails met naam, adres en telefoonnummer doen mee.

Op www.cinekid.nl staat het hele programma en kunnen kaarten besteld worden.