Maak kans op gratis toegangskaarten voor Het Scheepvaartmuseum

Maak kans op gratis toegangskaarten voor Het Scheepvaartmuseum
Het decorstuk van Het Muizenhuis – De Haven staat tijdens de meivakantie in Het Scheepvaartmuseum. Foto: Het Scheepvaartmuseum
STAD Vanwege het succes van vorig jaar staat Het Scheepvaartmuseum dit jaar in de meivakantie maar liefst twee weken geheel in het teken van het Muizenhuis.

STAD Vanwege het succes van vorig jaar staat Het Scheepvaartmuseum dit jaar in de meivakantie maar liefst twee weken geheel in het teken van het Muizenhuis.

Tijdens de Meivakantie staat het decorstuk van Het Muizenhuis – De Haven speciaal in Het Scheepvaartmuseum.

Tijdens de Muizenhuis Meivakantie duiken bezoekers in de wereld van de muisjes Sam en Julia. Er zijn allerlei activiteiten. Kinderen kunnen muizen zoeken in de Muizenhuis-speurtocht in de tentoonstelling ’Haven 24/7’.

Ook kunnen zij op de foto met Sam en Julia, kleuren aan een MEGA grote Muizenhuiskleurplaat of meedoen met de Muizenhuisdans.

En er is meer te doen. Gezinnen kunnen luisteren naar Muizenhuis-voorleesverhalen of relaxen in de Muizenbioscoop. Op een aantal dagen is Muizenhuis-auteur Karina Schaapman in Het Scheepvaartmuseum aanwezig. Zij vertelt hoe zij Het Muizenhuis heeft gemaakt en signeert de Muizenhuisboeken.

Paasweekend

Tijdens het Paasweekend zijn er extra activiteiten. Zo kunnen kinderen een ritje maken in de zweefmolen of de theatervoorstelling van Het Muizenhuis bijwonen. In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van Het Muizenhuis tot leven.

Op zondag 21 april kunnen bezoekers met een museumentreebewijs gratis naar Museum ’t Kromhout (op loopafstand van Het Scheepvaartmuseum) waar speciaal voor de Muizenhuis Meivakantie extra familieactiviteiten zijn.

Winnen

In samenwerking met Het Scheepsvaartmuseum mag De Echo zesmaal 2 gratis toegangskaarten voor het museum weggeven.

Vertel uiterlijk donderdag 18 april 16.00 uur waarom jij graag de Muizenhuis Meivakantie in Het Scheepsvaartmuseum wilt bezoeken aan: [email protected]

Zet in de berichtregel ’Muizenhuis Meivakantie’. Alleen inzendingen met naam, adres en telefoonnummer doen mee voor de prijzen. De winnaars krijgen bericht.

De Muizenhuis Meivakantie in Het Scheepvaartmuseum duurt van zaterdag 20 april tot en met zondag 5 mei. Op Koningsdag (27 april) is Het Scheepvaartmuseum gesloten.

Alle activiteiten (behalve de theatervoorstelling, red. ) zijn gratis toegankelijk met een geldig museumentreebewijs. Elke dag zijn er andere activiteiten.

Op www.hetscheepvaartmuseum.nl/muizenhuis staat het volledige programma en zijn online tickets voor de theatervoorstelling verkrijgbaar.