Liefdescoach Vicky Kwaaitaal: ’Wees gelukkig met jezelf’

Liefdescoach Vicky Kwaaitaal: ’Wees gelukkig met jezelf’
Volgens Vicky Kwaaitaal straal je uit dat je gelukkig bent. ’En dan trek je gemakkelijker leuke partners aan.’ - Foto: Annette Bleeker
NIEUW-WEST -Vicky Kwaaitaal, (45) single- en liefdescoach, werkte jarenlang in het bedrijfsleven. Een reorganisatie was een mooi moment om een andere wending in haar loopbaan aan te brengen.

NIEUW-WEST -Vicky Kwaaitaal, (45) single- en liefdescoach, werkte jarenlang in het bedrijfsleven. Een reorganisatie was een mooi moment om een andere wending in haar loopbaan aan te brengen.

Ze ging een opleiding doen voor dating- en relatiecoach. ’Ik ben zelf 10 jaar een blije single geweest en was heel tevreden met mijn leven. Min of meer toevallig kwam ik mijn huidige vriend tegen.’ Ze wonen inmiddels al weer een tijdje samen.

Om haar heen zag ze veel ongelukkige singles die teleurgesteld waren in de liefde of zelfs wanhopig. ’Tijdens mijn opleiding las ik veel over de liefde, ik heb er echt een persoonlijke studie van gemaakt. Je kunt pas echt gelukkig zijn in de liefde als je eerst gelukkig bent met jezelf, is mijn motto. Daarom leer ik singles hoe ze verliefd worden op het leven en verliefd worden op zichzelf. Dan trek je sneller de juiste partner aan omdat je geluk uitstraalt.’

Dat is ook de reden dat ze zich een singlecoach noemt. ’Die date komt niet als jij niet lekker in je vel zit.’

Valentijnsdag

Ze organiseerde in aanloop naar Valentijnsdag de gratis online liefdes10-daagse. Dat was een schot in de roos. Een kleine 400 vrouwen meldden zich aan. In tien blogs en video’s leert ze singles hoe ze zichzelf aan pakken en hoe ze kansen creëren om de ware Jacob tegen te komen.

’Heel veel mensen zijn single, vooral in Amsterdam. In Nederland zijn het er 2,8 miljoen. Deels komt het omdat mensen vaak bewust kiezen voor een carrière. De tijden zijn veranderd, mensen willen autonomie en schuiven daarom ook vaak het zoeken naar een partner op de lange baan.’

Tot het moment dat single toch wel erg verlangt naar iemand naast haar op de bank. ’In mijn tiendaagse laat ik ze nadenken waarom ze nog steeds single zijn. Want niet iedereen heeft dezelfde reden.’ In tien stappen neemt Kwaaitaal de singles mee langs valkuilen en geeft tips en handvatten om te .

Vooral de vraag waarom je nog alleen bent, gaf enorm veel respons op de Facebook-pagina. Iedereen krijgt persoonlijk antwoord van Kwaaitaal. De liefdes10-daagse wordt op Valentijnsdag afgesloten met een online live-feestje. ’Zelf een drankje en bonbons in huis halen’, lacht ze.

Annette Bleeker