Lichtjesavond op Westgaarde

Lichtjesavond op Westgaarde
Het Herdenkingspark is die avond verlicht met lampen, fakkels en honderden kaarsen.
NIEUW-WEST Herdenkingspark Westgaarde, Ookmeerweg 275, houdt zaterdag 2 november weer de jaarlijkse Lichtjesavond.

NIEUW-WEST Herdenkingspark Westgaarde, Ookmeerweg 275, houdt zaterdag 2 november weer de jaarlijkse Lichtjesavond.

Het Herdenkingspark is die avond vanaf 18.30 uur verlicht met lampen, fakkels en honderden kaarsen. Met een fakkeloptocht, gedichten en muziek wordt samen stilgestaan bij iedereen die gemist wordt.

’De donkere dagen zijn vaak een moment waarop we iemand die niet meer bij ons is extra missen. Het stilstaan bij het gemis en het branden van een kaarsje kan dan een goed gevoel geven’, zegt Sander Blokhuis, manager van Herdenkingspark Westgaarde.

Overdag krijgen bezoekers van de begraafplaats een chrysant. Deze bloem staat symbool voor herdenken, maar ook voor geluk en vriendschap. In het ParkCafé kan men een kopje koffie of thee drinken en samen herinneringen delen.

Kinderprogramma

’Nieuw dit jaar is het Kinderprogramma’, zegt Blokhuis. ’We willen graag iets doen voor de jongere bezoekers die met hun ouders meekomen. Speciaal voor deze groep beginnen we om 16.30 uur met het knutselen van bootjes en lampionnen. We laten daarna de bootjes in het water en lopen met de lampionnen onze eigen Lichtjesoptocht.’

Tijdens de Lichtjesavond zingt een koor Nederlands- en Engelstalige liederen.
Foto’s: Westgaarde

Tijdens fakkeloptocht is er een tussenstop. ’Hier kan iedereen een boodschap achterlaten in één van de herdenkingsboompjes. Ook worden er op verzoek namen van overledenen voorgedragen, is er prachtige gospelmuziek en treedt er een koor op dat Nederlands- en Engelstalige liederen zingt.’

De entree is gratis.

Op www.westgaarde.nl/lichtjesavond staat meer informatie.