Leuke activiteiten op en rond Hemelvaartdag in Amsterdam

Leuke activiteiten op en rond Hemelvaartdag in Amsterdam
Wordt het een wandeling langs de kunstwerken van Art ZUID of toch lekker eten op een foodfestival? (Foto: pr)
Morgen, donderdag 30 mei, is het Hemelvaartdag. Een mooie gelegenheid om er op uit te gaan. Er zijn genoeg leuke activiteiten in de stad.

Morgen, donderdag 30 mei, is het Hemelvaartdag. Een mooie gelegenheid om er op uit te gaan. Er zijn genoeg leuke activiteiten in de stad.

Elk jaar valt Hemelvaartsdag op de 40-ste dag na Pasen. Dat betekent voor (bijna) iedereen een jaarlijkse vrije voorjaarsdag. Voor sommigen misschien een extra lang weekend. Er zijn dan ook veel evenementen.

Hieronder een overzicht.

Art ZUID

Wandel op Hemelvaartdag langs meer dan 60 kunstwerken op een route van 2,5 kilometer door de stad. Je kunt de wandeling langs de kunstwerken op elk punt beginnen. De route gaat over de Minervalaan en de Apollolaan, ook het deel ten zuiden van station Zuid. En beslaat ook een stukje Breitnerstraat, De Lairessestraat en Museumplein. Er is ook een uitgezette wandeling met routekaart. Deze start bij het informatiepaviljoen ter hoogte van Minervalaan 1. Daar kun je ook een catalogus krijgen, en er is gratis wifi om de bijbehorende app te downloaden. Acteur en beeldend kunstenaar Michiel Romeyn en kunsthistoricus en voormalig kunstcriticus Jhim Lamoree stelden de tentoonstelling samen. Zij lieten zich inspireren door 17e-eeuwse Italiaanse tuinen.

Rollende Keukens

Elk voorjaar keren de Rollende Keukens terug bij de Westergas. Een mobiele eetfestijn voor alle smulpapen. Dit jaar wordt het terrein voor de elfde keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa. Meer dan 110 hand geselecteerde Rollende Keukens komen het lange Hemelvaartsweekend weer op stoom. Van 29 tot en met 31 mei.

Taste of Amsterdam

Het culinaire festival vindt plaats van 31 mei tot en met 3 juni in het Amstelpark. Kies uit meer dan 100 gerechten van vele restaurants van Amsterdam. Zij serveren een verkleinde versie van hun signature dishes uit het restaurant zodat bezoekers van meerdere gerechten van verschillende restaurants kunt genieten. Nieuw dit jaar! Coravin opent ’s werelds eerste Coravin winebar op Taste of Amsterdam. Drie dagen lang worden hier ’s werelds beste wijnen per glas geschonken. Van Château Palmer tot Puligny-Montrachet en als pronkstuk versiert zelfs de wereldbefaamde Petrus de wijnkaart. Daarnaast zijn er in de Coravin winebar bites uit de keuken van restaurant 212* van sterrenchef Richard van Oostenbrugge en neemt elke dag vanaf 15.00 uur een DJ plaats voor het nodige entertainment.

Musea

De meeste musea en instellingen zijn geopend, al kunnen openingstijden variëren.

Geitenboerderij

Geitenboerderij Ridammerhoeve is open op Hemelvaartdag. Gelegen midden in het Amsterdamse Bos is het een heerlijke plek om van de dieren te genieten of gewoon op een terrasje te zitten. Op de geitenboerderij lopen zo’n honderd melkgeiten, een zestigtal lammeren, legkippen en kuikens, varkens, koeien en een kalfje, een paard en een pony.

Scheepvaartmuseum

Tijdens het Hemelvaartweekend is er veel te doen in Het Scheepvaartmuseum. Kom langs en teken mee aan de grootste wereldkaart, ga mee met de rondleiding of bezoek het gastschip ’Krommenie 1’.

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei zijn ook twee compleet gerestaureerde 18de-eeuwse globes uit de collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland te zien.

Redactie De Echo