Labyad voor vier jaar naar Ajax

Labyad voor vier jaar naar Ajax
- ANP

AMSTERDAM - Zakaria Labyad vervolgt zijn loopbaan bij Ajax. De spelmaker van FC Utrecht heeft een vierjarig contract bij de Amsterdamse club getekend.

AMSTERDAM – Zakaria Labyad vervolgt zijn loopbaan bij Ajax. De spelmaker van FC Utrecht heeft een vierjarig contract bij de Amsterdamse club getekend.

De komst van de 25-jarige international van Marokko was een nadrukkelijke wens van trainer Erik ten Hag, die in de winterstop FC Utrecht voor Ajax verliet. Hij is de derde aanwinst van Ajax voor het nieuwe seizoen. De nummer twee van de eredivisie legde eerder Perr Schuurs (Fortuna Sittard) en Hassane Bandé (KV Mechelen) vast.

Labyad, geboren in Utrecht, was transfervrij toen hij zich in januari 2017 aan FC Utrecht verbond. Hij werkte zich op tot een belangrijke kracht op het Utrechtse middenveld. Hij is dit seizoen clubtopscorer met twaalf goals. Bovendien bereidde Labyad acht competitiedoelpunten voor. Hij speelde eerder voor PSV, Sporting Portugal, Vitesse en Fulham. Zijn contract bij FC Utrecht liep door tot medio 2020. Ajax heeft die verbintenis afgekocht voor een niet nader genoemd bedrag.

Het is nog wel de bedoeling dat Labyad deze week voor FC Utrecht beschikbaar is in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen Vitesse. ,,Met Ajax waren we al enige tijd in onderhandeling over de transfer van Zakaria”, zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. ,,Er is nu duidelijkheid, waardoor de volledige aandacht van alle betrokkenen kan worden gericht op de finale van de play-offs om Europees voetbal. Het boek dat FC Utrecht en Zakaria Labyad samen hebben geschreven is een succesverhaal geworden. Daaraan hopen we deze week een mooi, passend hoofdstuk te kunnen toevoegen. Zakaria is er alles aan gelegen om in deze finaleweek nog belangrijk te zijn voor FC Utrecht.”