Kussend stel overeind gehesen bij Hempont

Kussend stel overeind gehesen bij Hempont

AMSTERDAM - Het moet menig weggebruiker zijn opgevallen: de meterslange beelden op een vrachtwagen op weg naar de Hempont bij Amsterdam. Donderdag werd het kussende stel op hun nieuwe plek gehesen.

AMSTERDAM – Het moet menig weggebruiker zijn opgevallen: de meterslange beelden op een vrachtwagen op weg naar de Hempont bij Amsterdam. Donderdag werd het kussende stel op hun nieuwe plek gehesen.

Iedere Nederlander kent het kussende stel wel. Zij met haar vlechtjes, mutsje en rok. Hij een boertje met mutsje. Een beetje truttig, in Delftsblauw en daarmee overduidelijk Nederlands. Het stel staat op de schuifdeuren in de aankomsthallen van Schiphol. De deuren waaruit de aankomende passagiers komen. Na iedere passagier sluiten ze en kussen ze.

„We hebben uitgebreid archiefonderzoek gedaan, maar het is onduidelijk wie dit beeld ooit heeft ontworpen. Het is echt een raadsel, maar ze zijn wel wereldberoemd. Daarom hebben we ze gebruikt voor het tien meter hoge beeld”, legt Heleen Röling van het projectteam uit. Om precies te zijn was het Sandra Hueber die met dit idee kwam. Haar bureau Bright Up had de opdracht gekregen om de fietsroutes door het Westelijk Havengebied in Amsterdam aantrekkelijker te maken.

Dat moet dus onder andere gebeuren met behulp van de gigantische beelden.

Fotoverslag