Kunstexpositie in de Art Chapel in het Beatrixpark

Kunstexpositie in de Art Chapel in het Beatrixpark
Te zien zijn onder andere grote kleurrijke schilderijen van Amsterdam.
ZUID De Expositie Tegenlicht is van 29 juni tot en met 7 juli van 12.00-20.00 uur te zien in de Kunstkapel oftewel “Art Chapel” van het voormalig Nicolaasklooster, in het Beatrixpark.

ZUID De Expositie Tegenlicht is van 29 juni tot en met 7 juli van 12.00-20.00 uur te zien in de Kunstkapel oftewel “Art Chapel” van het voormalig Nicolaasklooster, in het Beatrixpark.

Het  is een gevarieerde tentoonstelling van schilderijen, beelden en foto’s. De tentoonstelling wordt geopend op 28 juni door dirigent/musicus Ed Spanjaard.

Organisator Sandra Sjollema vertelt: ‘Het  is een heel gevarieerde, toegankelijke tentoonstelling met herkenbaar werk dat veel mensen zal aanspreken.
Grote kleurrijke schilderijen van Amsterdam en de natuur in de omgeving, prachtige foto’s van verlaten gebouwen met bijzondere licht en kleur en herkenbare, natuurgetrouwe beelden en tekeningen van mensen .
Al met al een tentoonstelling waar iedereen mooie dingen vindt om naar te kijken, dit in de bijzondere omgeving die de Kunstkapel.
Graag nodigen we dan ook met name de buurtbewoners uit om te komen genieten van dit moois!’

In Tegenwicht is het beste werk verzameld van kunstschilder Matthieu Wouters, fotograaf Caroline Steman en beeldhouwer Eric Hermes. Daarin is de afdruk van Amsterdam duidelijk zichtbaar: de structuur van de stad, de ruimtes die Amsterdammers innemen en weer verlaten, hun vrije manier van leven. Op hun eigen wijze brengen de drie kunstenaars die uitgangspunten op spanning.

Matthieu Wouters (1959) schildert zijn bruisende stadsgezichten vol en dik in de verf. Zijn eveneens kleurrijke en eigenwijze landschappen voeren de kijker mee de stedelijke omgeving uit. Wouters zet zijn kunst af tegen al te brave schildertradities.
Caroline Steman (1963) fotografeert leegstaand industrieel erfgoed (o.a. Amsterdamse tramremise de Hallen, het Hembrugterrein, maar ook de Zwitsalfabriek in Apeldoorn). Achtergelaten decors verwijzen naar de activiteiten van degenen die alweer zijn vertrokken. Als tegenwicht blijft hun verhaal op de locatie hangen.

Eric Hermes (1958) roept met intiem en soms gedurfd mannelijk naakt de vraag op wie de regie voert: de beeldhouwer of zijn model? Laten zijn bronzen beelden (en tekeningen) de emoties van de modellen zien of bieden de mannen hem tegenwicht door te bepalen wat hij mag uitbeelden?

Art Chapel (de kunstkapel boven restaurant As)

De expositie is van 29 juni tot en met 7 juli 2019 te zien van 12.00 tot 20.00 uur. De tentoonstellingsruimte aan de Prinses Irenestraat 19-1 (Beatrixpark) staat bekend als de uitgelezen locatie voor verdieping en inspiratie.

Redactie De Echo