Keizer ontevreden over winnend Ajax

Keizer ontevreden over winnend Ajax
- ANP

AMSTERDAM - Trainer Marcel Keizer zag dat het spel van Ajax ook met vier aanvallers te wensen overliet. ,,Afgezien van de eerste twintig minuten kan ik niet tevreden zijn'', zei hij na de zege op PEC Zwolle (3-0).

AMSTERDAM – Trainer Marcel Keizer zag dat het spel van Ajax ook met vier aanvallers te wensen overliet. ,,Afgezien van de eerste twintig minuten kan ik niet tevreden zijn”, zei hij na de zege op PEC Zwolle (3-0).

Ajax besliste het duel met een tweede en derde treffer nadat Keizer de onzichtbare Kasper Dolberg naar de kant had gehaald voor middenvelder Frenkie de Jong. ,,Ik heb het in de tweede helft nog een kwartier aangekeken maar heb toen toch maar weer gekozen voor ons oude systeem met drie aanvallers en drie middenvelders”, zei hij.

Toch wil Keizer nog geen afscheid nemen van een speelwijze met vier aanvallers. ,,We hebben met Huntelaar en Dolberg twee uitstekende spitsen. Die wil je samen laten renderen. We hebben weer een hele week om te trainen en moeten dan beslissen hoe we het volgende week tegen ADO Den Haag doen.”

Huntelaar onderstreepte met twee doelpunten zijn waarde voor Ajax. Maar dat is voor Keizer nog geen reden om hem boven Dolberg in de pikorde te plaatsen. ,,Kasper is ook een hele goede spits, maar heeft het nu een beetje moeilijk. Dat kan bij een jonge speler.”