Jong Ajax verspeelt punten

AMSTERDAM - Jong Ajax heeft voor het eerst puntenverlies geleden in het nieuwe seizoen van de Jupiler League. De ploeg van trainer Michael Reiziger bleef tegen RKC Waalwijk steken op een gelijkspel (1-1).

AMSTERDAM – Jong Ajax heeft voor het eerst puntenverlies geleden in het nieuwe seizoen van de Jupiler League. De ploeg van trainer Michael Reiziger bleef tegen RKC Waalwijk steken op een gelijkspel (1-1).

Carel Eiting opende de score voor de beloftenploeg uit Amsterdam. Henrico Drost benutte één van de spaarzame mogelijkheden van RKC Waalwijk. Het duel op jeugdcomplex De Toekomst werd wegens onweer een kwartier onderbroken. Jong Ajax blijft de ranglijst met FC Oss en MVV Maastricht aanvoeren. De drie clubs hebben in vier duels tien punten verzameld.

Bij Jong Ajax kreeg de nieuwe Colombiaanse rechtsback Luis Manuel Orejuela opnieuw de gelegenheid om aan zijn nieuwe club te wennen. Maximilian Wöber, overgekomen van Rapid Wien, lag ziek op bed. De rentree van Daley Sinkgraven werd opnieuw uitgesteld. De linkspoot staat sinds het einde van het vorige seizoen aan de kant met een knieblessure.