International Amsterdam Karate Cup in Caland goed bezocht

International Amsterdam Karate Cup in Caland goed bezocht
Fama de Haan (9) vol concentratie op weg naar een finaleplaats. - Foto: DMD Foto

NIEUW-WEST - De eerste editie van de International Amsterdam Karate Cup, op eerste Paasdag in sportcentrum Caland, is een succes geworden.

NIEUW-WEST – De eerste editie van de International Amsterdam Karate Cup, op eerste Paasdag in sportcentrum Caland, is een succes geworden.

In totaal kwamen zo’n 500 karateka’s van 77 clubs uit 19 landen in actie op het evenement, waarin ook de zes Olympische gewichtsklassen voor het eerst in Nederland op het programma stonden. De tribunes zaten de hele dag bomvol.

De karateka’s van de organiserende Karateschool Fightin’ Nabil wonnen 17 podiumplaatsen. Eentje meer dan de karateka’s van AASS Sarcelles uit Parijs. De ploeg van Ligue Essonne eindigde als derde in het klassement en nam 9 podiumplaatsen mee naar Frankrijk.

Compliment

Toernooi-directeur Nabil Ou-Aissa blikt terug op een rimpelloos verlopen evenement. ’Ons doel was een veilig, sportief en hoogstaand toernooi neer te zetten, waarin de beste karateka’s, coaches en scheidsrechters acte de presence zouden geven. Dat is absoluut gelukt.’

Ou-Aissa had genoten van de optredens van de karateka’s van Karateschool Fightin’ Nabil. ’Ze hebben zich uitstekend staande gehouden in het internationale geweld. Sommigen stegen zelfs boven zichzelf uit. De totaaloogst mogen we als een groot compliment voor onze (jeugd)opleiding beschouwen.’

Primeur

Voor 4 deelnemers die op dat vlak op een uitmuntende manier positief opvielen, was er de zogeheten Fair Play Cup. Deze eervolle beker ging naar: Veronika Gashinikova (Rusland), Fama de Haan (Amsterdam), Darrick Lu (Apeldoorn) en Vladislav Anisimov (België).

Met de demonstratie van wereldkampioen wheelchair Franck Duboisse legde de organisatie ook een nadrukkelijke koppeling tussen mensen met een beperking en de karatesport in wedstrijdverband.

De Belg zorgde voor een primeur door als eerste karateka in een rolstoel kata Chatanyara Kushanku tijdens een officiële wedstrijd te laten zien. Dat leverde de ambassadeur van het Para-Karate een daverend applaus op.

Voor meer informatie: www.fightinnabil.nl