Inbrekers Lange Leidsedwarsstraat in beeld

Inbrekers Lange Leidsedwarsstraat in beeld

AMSTERDAM - De politie is nog op zoek naar twee inbrekers die in april van dit jaar toesloegen in een restaurant en een woning aan de Lange Leidsedwarsstraat. Van het tweetal zijn nu foto’s gepubliceerd.

AMSTERDAM – De politie is nog op zoek naar twee inbrekers die in april van dit jaar toesloegen in een restaurant en een woning aan de Lange Leidsedwarsstraat. Van het tweetal zijn nu foto’s gepubliceerd.

De politie over de inbraak:

In de nacht van 27 op 28 april, de nacht na Koningsdag, wisten de twee inbrekers even na 02.00 uur een centrale toegangsdeur aan de Lange Leidsedwarsstraat open te krijgen. Die centrale toegangsdeur leidt naar een restaurant en woningen. Nadat ook de deur van het restaurant open is gebroken nemen de twee rustig de tijd om rond te snuffelen en spullen te verzamelen. Ze struinen minutenlang rond en nemen onder meer de kassalade en flessen drank mee.

Ze hebben de smaak goed te pakken, want ze besluiten ook hun slag te slaan in een woning boven het restaurant. De bewoners, die liggen te slapen, worden hier wakker van, waarna de inbrekers op de vlucht slaan. Ze hebben een tablet uit de woning mee weten te nemen.

Vanuit het restaurant zijn zeer goede camerabeelden van inbrekers. De politie wil graag mensen spreken die de twee mannen of een van hen herkennen.

Fotoverslag