I Amsterdam letters verhuizen naar Van der Pekbuurt en zorgen voor protest

I Amsterdam letters verhuizen naar Van der Pekbuurt en zorgen voor protest
I Amsterdam bij Hoekenrodeplein. (Archief foto: Hans Mooren)
STAD Weg van het Museumplein maar niet uit de stad verdwenen. Zo zijn de letters onder andere nog te zien in Zuidoost , West bij de Sloterplas en in Noord. Afgelopen maandag verhuisden ze van de A’DAM Lookout naar de Van der Pekbuurt. 

 Weg van het Museumplein maar niet uit de stad verdwenen. Zo zijn de letters onder andere nog te zien in Zuidoost , West bij de Sloterplas en in Noord. Afgelopen maandag verhuisden ze van de A’DAM Lookout naar de Van der Pekbuurt

Dat leverde bij enkele bewoners protest op. Ze plaatsten een spandoek over de letters met de woorden ‘Verdedig Noord, wij zijn Noord’. Het doek is inmiddels op last van de politie weggehaald.

De I Amsterdam letters reizen door Amsterdam om minder bekende buurten, evenementen en attracties de aandacht te brengen. Zo stonden ze dit jaar te pronken op Hoekenrodeplein (foto) en bij metrostation Kraaiennest in Zuidoost. Vanaf deze maand gaan de letters verder op reis langs prominente locaties in Zuidoost. Nu kunnen toeristen, maar ook Amsterdammers, selfies maken bij de letters in de Van der Pekbuurt. Tot 3 december 2018 stonden de I amsterdam letters op het Museumplein. Daar werden gemiddeld zesduizend selfies per dag gemaakt. De letters moesten weg op initiatief van GroenLinks in de gemeenteraad omdat ze volgens de partij stonden voor individualisme.

Het is niet bekend hoe lang de letters op het Van der Pekplein blijven staan.

Redactie De Echo