Hologramconcert Maria Callas in Carré

AMSTERDAM - De legendarische operazangeres Maria Callas is op 26 november te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Aangezien de diva al meer dan veertig jaar dood is, gebeurt dit in de vorm van een hologramconcert. Via deze digitale technologie en een laserprojectie worden haar grootste klassiekers ten gehore gebracht.

AMSTERDAM – De legendarische operazangeres Maria Callas is op 26 november te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Aangezien de diva al meer dan veertig jaar dood is, gebeurt dit in de vorm van een hologramconcert. Via deze digitale technologie en een laserprojectie worden haar grootste klassiekers ten gehore gebracht.

De Grieks-Amerikaanse sopraan (1923-1977) trad tijdens haar leven slechts twee keer op in Amsterdam, in 1959 en 1973. Volgens organisator Mojo kan het publiek door deze tour de legendarische emotionele kracht ervaren die Maria Callas overbracht. De zangeres is nog altijd een van de best verkopende klassieke vocalisten ter wereld. De regie voor het concert is in handen van Stephen Wadsworth, directeur van The Juillard School, een conservatorium in New York.

Het gebeurt vaker dat er van een overleden artiest een hologramconcert wordt gemaakt. Volgende week komt in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam op deze manier Roy Orbison weer tot leven.

De kaartverkoop voor Callas in Concert – The Hologram Tour in Carré begint vrijdag.