Holleeder zwijgt over ‘cruciaal stuk’

Holleeder zwijgt over ‘cruciaal stuk’

AMSTERDAM - Willem Holleeder weigert consequent vragen te beantwoorden over een vertrouwelijke brief die hij schreef in 2011. De brief is aan het Openbaar Ministerie (OM) gegeven door Peter R. de Vries . Volgens het OM is de brief „een cruciaal, belastend stuk”, waarin Holleeder eigen verklaringen tegenspreekt.

AMSTERDAM – Willem Holleeder weigert consequent vragen te beantwoorden over een vertrouwelijke brief die hij schreef in 2011. De brief is aan het Openbaar Ministerie (OM) gegeven door Peter R. de Vries . Volgens het OM is de brief „een cruciaal, belastend stuk”, waarin Holleeder eigen verklaringen tegenspreekt.

De Vries heeft de brief van Holleeders vroegere advocaat Stijn Franken gekregen. In het (handgeschreven) epistel maakt Holleeder er met veel omhaal gewag van dat hij wordt bedreigd door advocate Bénédicte Ficq, de raadsvrouw van Dino Soerel. Ficq zou hem onder druk hebben gezet valse verklaringen te gunste van Soerel af te leggen. Het kantoor van Ficq heeft dit verhaal eerder al naar het rijk der fabelen verwezen.

Soerel en Holleeder zouden criminele handlangers zijn geweest. Soerel is in het liquidatieproces Passage veroordeeld tot levenslang.