Gratis buurtpicknick en muziek op ARTZUID

Gratis buurtpicknick en muziek op ARTZUID
Buurtbewoners en kunstliefhebbers hebben deze zomer de beeldenroute ARTZUID ontdekt. (Foto: Miryam Faken)
ZUID Voor thuisblijvers is er genoeg te doen in Zuid. Zoals de gratis ARTZUID-picknick op zondag 18 augustus. 

ZUID Voor thuisblijvers is er genoeg te doen in Zuid. Zoals de gratis ARTZUID-picknick op zondag 18 augustus. 

Buurtbewoners, andere Amsterdammers en kunstliefhebbers hebben deze zomer de beeldenroute ARTZUID ontdekt als een gezellige ontmoetingsplek. Het terras bij het Informatiepaviljoen op de Minervalaan, op de hoek met de Apollolaan, is populair. Behalve vertrekpunt voor een wandeling of rondleiding over de route, kan je er lekker in de zon zitten met een koffie en de krant. De vrijwilligers van ARTZUID maken graag een praatje en verzorgen met liefde een hapje en drankje.

Op zondag 18 augustus hebben ze bovendien speciale picknick-hapjes in de aanbieding en dekken zij alvast de terrastafels voor de traditionele ARTZUID-picknick. Buurtbewoners nemen familie en vrienden mee naar dit gezellige festijn, waarvoor iedereen ook zelf spullen mag meenemen.

Gratis concert

Voorafgaand aan de picknick is het evenzo traditionele gratis concert in het kader van het Grachtenfestival, met een optreden van het strijkkwartet Babylon Quartet. Het strijkkwartet speelt muziek uit heden en verleden en het concert begint om 12.00 uur. Op het programma staan twee kwartetten van Haydn en Dvorák, geïnspireerd door vroegere Oost-Europese volksmuziek.

Naast de oude meesters laten de musici ook populaire muziek uit de jaren ’60 horen. De vier jonge strijkers sluiten af met vrolijke muziek van onder meer Joni Mitchell en The Beatles.

Vroege vogels kunnen om 10.30 uur deelnemen aan een speciale gevelbeelden-rondleiding in de buurt. De kosten hiervoor zijn 10 euro per persoon. Kijk op artzuid.nl voor alle informatie. Aanmelden voor alle activiteiten kan op de dag zelf ter plekke bij het Informatiepaviljoen van ARTZUID, hoek Apollolaan/Minervalaan.

De zesde editie van ARTZUID duurt tot en met 15 september. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan tachtig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties.

Redactie De Echo