Genieten van high tea bij De Roode Leeuw met korting

Genieten van high tea bij De Roode Leeuw met korting
De lezers van De Echo kunnen genieten van een heerlijke high tea tegen een gereduceerd tarief. Foto: pr
STAD Na een intensieve verbouwing is De Roode Leeuw, weer open. Speciaal voor lezers van De Echo is er een mooie openingsactie: geniet van een heerlijke high tea voor 22,50 euro in plaats van 27,50 euro.

STAD Na een intensieve verbouwing is De Roode Leeuw, weer open. Speciaal voor lezers van De Echo is er een mooie openingsactie: geniet van een heerlijke high tea voor 22,50 euro in plaats van 27,50 euro.

Brasserie De Roode Leeuw wordt ook wel de parel van het Damrak genoemd, en niet voor niets. De geschiedenis van De Roode Leeuw gaat terug tot in de 15e eeuw. In 1911 opende het hotel haar deuren en was daarmee een van de eerste hotels in Amsterdam. Na de renovatie ademt het etablissement nog steeds gezelligheid en klasse uit, maar dan in een nieuw opgefrist jasje. De nieuwe serre is het benoemen waard: in 1935 werd het open terras omgetoverd tot de overdekte serre. Na de verbouwing is de bekende witte serre ingeruild voor een stalen frame en heeft het een prachtige lichte uitstraling gekregen. ’Ook al is de Roode Leeuw verbouwd: alles wat gasten van ons gewend zijn, is er nog’, vertelt General Manager Marcel Romein. ’We serveren nog steeds Nederlandse gerechten, maar dan vernieuwd. Uiteraard staan er ook nog oude en vertrouwde gerechten op het menu: zoals brood met kroketten, of een broodje bal.’

’Maar dan wel op een nieuwe manier’, vult chef-kok Dave Wijnschenk aan. Hij is aangetrokken om de nieuwe keuken te bestieren. Eerder werkte hij al in meerdere 5-sterren hotels als kok. ’Zo wordt het Hollandse broodje bal hier geserveerd op een plak zuurdesembrood met een grote bal gehakt en gebakken ui.’ De chef focust zich echt op de Nederlandse keuken. ’We willen het Hollandse karakter en de historie behouden. Een leuke manier om kennis te maken met onze kaart is de Dutch Table. Een proeverij van verschillende Hollandse gerechten.’ Lachend: ’Denk aan een Indonesische rijsttafel, maar dan op zijn Hollands.’ Ook nieuw bij De Roode Leeuw is de high tea. Elke dag kunnen Amsterdammers ’s middags genieten van een uitgebreide en heerlijke high tea. Deze wordt in gangen geserveerd zodat het echt een gezellige middag is. Gasten krijgen een amuse vooraf, dan een verse dagsoep, drie verschillende soorten sandwiches van zuurdesembrood en daarna een etagère met zoete lekkernijen. Bij elke gang zijn er verschillende theesoorten te kiezen. Chef Wijnschenk benadrukt dat alles van hoogwaardige kwaliteit is en dat het vullend is. ’Omdat niet alles in een keer uitgeserveerd wordt, is het een hele beleving. Gezellig om met familie of vriendinnen te doen.’

Speciaal voor onze lezers heeft De Roode Leeuw een mooie aanbieding: i.p.v. 27,50 betalen zij 22,50 euro voor de high tea. Bij het reserveren graag vermelden dat het om de Telegraaf-actie gaat. Anders is er geen korting. Reserveren kan via [email protected] of bel 020-555 0666. Kijk ook op brasseriederoodeleeuw.nl

Redactie De Echo