De gek-op-waterweken in Het Scheepvaartmuseum

De gek-op-waterweken in Het Scheepvaartmuseum
Genoeg te doen deze zomer. © Twycer / www.twycer.nl
STAD Tropische temperaturen of regenlaarzenweer: tijdens de zomervakantie (tot en met 25 augustus) zijn er in en om Het Scheepvaartmuseum de leukste binnen- én buitenactiviteiten voor de hele familie.

STAD Tropische temperaturen of regenlaarzenweer: tijdens de zomervakantie (tot en met 25 augustus) zijn er in en om Het Scheepvaartmuseum de leukste binnen- én buitenactiviteiten voor de hele familie.

Het museum met de mooiste buitenlocatie aan het water, zorgt tijdens de gek-op-waterweken voor het nodige vertier op het water en op het droge. Hieronder een overzicht.

Plastic vissen met Plastic Whale (7+)

Tijdens de Gek-op-water-weken kunnen kinderen en ouders dagelijks mee plastic vissen met Plastic Whale. Vanaf de museumsteiger stappen deelnemers aan boord om plastic te vissen in het water rondom het museum. Dagelijks.

Scheepvaartmuseum ijsvrij

Als het weekoverzicht op de KNMI website voorspelt dat het de volgende dag 30 graden of meer wordt, krijgen alle kinderen die het museum bezoeken die dag een gratis N’ice waterijsje. De actievoorwaarden vind je op de website. Hou de weersvoorspellingen dus in de gaten.

Gratis gek-op-water-weken kijktocht (6+)

Kinderen krijgen de hele zomervakantie een gratis Gek-op-water-weken kijktocht bij hun toegangskaartje. De kijktocht neemt de kinderen mee naar verschillende familietentoonstellingen en het VOC-schip aan de steiger. Kinderen die de kijktocht na afloop weer inleveren maken ook nog kans op een coole zomerse prijs. Dagelijks.

Droogzwemmen: de nieuwe familierondleiding (6+)

In de nieuwe zomerrondleiding zwemmen deelnemers haast letterlijk door het museum, op zoek naar spannende verhalen over water en plezier. De rondleiding eindigt buiten op het VOC-schip, mét een natje, een droogje en prachtig uitzicht. De rondleidingen zijn iedere woensdag, zaterdag en zondag, tot en met 25 augustus.

Kleuterprogramma ‘Vissen is dol fijn!’ (3+)

Voor jonge kinderen is er het programma Vissen is dol fijn, waarin zij op een verborgen plekje in het museum, een spannend en ontroerend verhaal ontdekken. Het kleuterprogramma is iedere woensdag, zaterdag en zondag, tot en met 25 augustus.

Nieuw: junior audiotour (8+)

Nieuw deze zomer is de gratis junior-audiotour. Het Scheepvaartmuseum selecteerde speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar voorwerpen met bijzondere verhalen en verhalen bij bijzondere voorwerpen.

Bezoek het VOC-schip Amsterdam

Het imposante VOC-schip is een replica van het VOC-schip Amsterdam, dat in 1749 op zijn eerste reis verging. Bezoekers kunnen lading hijsen, door het ruim kruipen, een kanon afschieten en uitrusten in de hangmatten.

Kijk voor het volledige programma op www.hetscheepvaartmuseum.nl

Redactie De Echo