Foto-expo ADM-terrein

Foto-expo ADM-terrein

(Foto: Dominique Panhuysen)

WEST In de bibliotheek van Bos en Lommer is een foto-expositie van Dominique Panhuysen te zien, genaamd 'Alles hier is aangeraakt'. Het is een fotodocumentaire over het ADM-terrein, een van de laatste culturele vrijplaatsen van Amsterdam.

WEST In de bibliotheek van Bos en Lommer is een foto-expositie van Dominique Panhuysen te zien, genaamd ‘Alles hier is aangeraakt’. Het is een fotodocumentaire over het ADM-terrein, een van de laatste culturele vrijplaatsen van Amsterdam.

De expositie geeft een beeld van de bewoners en de omgeving van het voormalige terrein van de ADM (Amsterdamse Droogdok Maatschappij) in de Havens West van Amsterdam. Hier wonen en werken al 12 jaar zo’n 125 mensen die invulling geven aan Amsterdams laatste culturele vrijplaats. Zij hebben zich gevestigd in twee grote panden, in zelfbouwsels op het buitenterrein en in boten langs de kades. Fotografe Dominique Panhuysen is geraakt door hoe de ADM-ers van vrijwel niets een bloeiende, creatieve gemeenschap hebben gemaakt. Zij fotografeerde het ADM-terrein en een aantal bewoners, hoe ze wonen werken en leven, van februari 2011 tot juni 2012.

De expositie is nog te bezichtigen tot en met 31 oktober.