Films kijken midden in het Amsterdamse bos

Films kijken midden in het Amsterdamse bos
Magische sferen in het bos. Photocredits: Chiel Eijt
ZUID Languit in het gras onder de sterrenhemel kijken naar mooie films. Tijdens het Forest Filmfestival op 6 en 7 september kun je midden in de natuur gratis genieten van Into the Wild en Captain Fantastic. 

ZUID Languit in het gras onder de sterrenhemel kijken naar mooie films. Tijdens het Forest Filmfestival op 6 en 7 september kun je midden in de natuur gratis genieten van Into the Wild en Captain Fantastic

Het Forest Filmfestival is een vervolg van de filmavonden die Cinetree eerder organiseerde in samenwerking met onder andere het Amsterdam Museum en de Hermitage.

’Er is niets leukers dan films kijken op bijzondere plekken. Zeker als de film aansluit bij de omgeving, dan ontstaat er iets magisch’, meent Hanna Verboom, oprichtster van Cinetree. ’Voor het Forest Filmfestival kozen we twee van onze favorieten; Into the Wild en Captain Fantastic. Beide films gaan over de zoektocht naar geluk, ver weg van de drukte van onze moderne beschaving. Tel daar de sterrenhemel en het Amsterdamse bos bij op en magie is gegarandeerd.’

Op vrijdag 6 september kunnen filmliefhebbers genieten van Into the Wild, de door Sean Penn geregisseerde verfilming van het gelijknamige boek van Jon Krakauer. Deze bekroonde film vertelt het verhaal van Chris, een jonge student die zijn geluk wil vinden ver weg van de materiële wereld.

Zaterdag 7 september staat Captain Fantastic op het programma. In deze voor een Oscar-genomineerde filmhit besluiten Ben en Leslie Cash zich terug te trekken in de diepe bossen van de Pacific Northwest om hun zes kinderen op geheel eigen wijze, ver van de beschaving, op te voeden.

Amsterdammers kunnen tijdens het festival gratis de films bekijken. Voor wie niet in het gras wil liggen, is er de mogelijkheid om tot 24 uur voorafgaand aan de filmavond online een strandstoel te reserveren. Daar kun je ook alvast een volle picknickmand met lekkernijen bij bestellen.

Elke avond wordt afgetrapt met de vertoning van een portret uit de korte docuserie ‘Karakters’, een eigen productie van Cinetree. De hoofdfilm, later op de avond, wordt ingeleid door Hanna Verboom en andere filmexperts van Cinetree.

Deuren open om 19.00 uur. Film start om 21.00 uur. Meer info: www.cinetree.nl/forest

Redactie De Echo