Fans betuigen massaal steun aan Nouri

Fans betuigen massaal steun aan Nouri
- Foto’s: Leen Visser

AMSTERDAM - Honderden fans en buurtbewoners zijn vrijdagavond naar het Michel de Klerkhof en de Aalbersestraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld gekomen om respect en eer te betuigen aan Ajaxspeler Abdelhak Nouri. De F-side, de harde kern van Ajax, had hiertoe opgeroepen. Ook enkele spelers uit de Ajax-selectie waren aanwezig..

AMSTERDAM – Honderden fans en buurtbewoners zijn vrijdagavond naar het Michel de Klerkhof en de Aalbersestraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld gekomen om respect en eer te betuigen aan Ajaxspeler Abdelhak Nouri. De F-side, de harde kern van Ajax, had hiertoe opgeroepen. Ook enkele spelers uit de Ajax-selectie waren aanwezig..

Het Michel de Klerkhof, ook wel het Nigel de Jongpleintje genoemd, is het pleintje waar Nouri altijd te vinden was in zijn jeugd. Voor zijn ouderlijk huis in de nabijgelegen Aalbersestraat riepen de toegestroomde fans „Appie, Appie.” Ze applaudisseerden en staken vuurwerk af. Familieleden stonden voor de ramen en hielden zijn Ajaxshirt met rugnummer 34 omhoog.

Andere directe familieleden, onder wie zijn vader, kwamen onder politiebegeleiding naar het huis en schudden handen met de fans. Sommige fans waren in tranen. Velen hadden bloemen bij zich en droegen een shirt met nummer 34. Na bijna een uur opende een van zijn broers het raam en vroeg de fans om naar het pleintje te gaan, daarna vormde hij zijn handen tot een hartje.

Op het pleintje hingen grote spandoeken. Een met een groot rood hart, een met een tekening van de voetballer, een met de tekst ’Appie forever’ en een met ’#StayStrongAppie’. Ook werden bloemen neergelegd. Bij het plein vertoonden zich ook enkele spelers uit de selectie, onder wie Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Lasse Schöne en aanvoerder Joël Veltman, om steun te betuigen aan hun teamgenoot. De spelers die zichtbaar geëmotioneerd en aangedaan waren, werden afgeschermd door fans die in een boog om hen heen liepen. Nadat er een enorm vuurwerk was afgestoken, gingen zij weer weg.

Met de familie van Nouri erbij gingen de aanwezigen tot slot gezamenlijk bidden op het plein. Een spreker namens de familie ging het gebed voor en sprak de menigte toe. „De beste manier om Appie te respecteren is zijn gedrag te kopiëren. Hij heeft ons laten zien hoe je met mensen moet omgaan. Moslims en niet-moslims. Laat dit een les zijn vandaag”, zei de woordvoerder die iedereen namens de familie bedankte. Daarna verliet de treurende mensenmassa langzaam het pleintje op verzoek van Nouri’s familie.

Foto’s: Leen Visser

Fotoverslag