Eis van 14 jaar en TBS voor dodelijke schietpartij Ten Katestraat in 2016

Eis van 14 jaar en TBS voor dodelijke schietpartij Ten Katestraat in 2016

AMSTERDAM - Een 34-jarige man uit Amsterdam heeft een celstraf van veertien jaar en TBS tegen hem horen eisen voor de schietpartij op 11 november 2016, waarbij de 18-jarige Naoufal Mohammadi om het leven kwam. Hij was op dat moment bezig met het helpen van het afruimen van de markt aan de Ten Katestraat in Amsterdam-West.

AMSTERDAM – Een 34-jarige man uit Amsterdam heeft een celstraf van veertien jaar en TBS tegen hem horen eisen voor de schietpartij op 11 november 2016, waarbij de 18-jarige Naoufal Mohammadi om het leven kwam. Hij was op dat moment bezig met het helpen van het afruimen van de markt aan de Ten Katestraat in Amsterdam-West.

De verdachte had die dag ook twee broers neergeschoten die hij eerder probeerde af te persen. Mohammadi had volgens de officier van justitie niets met dat incident te maken gehad.

“Zijn nog te jonge leven komt ten einde als gevolg van de schietpartij. Zomaar. Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plek,” aldus het Openbaar Ministerie.

De 34-jarige verdachte staat terecht voor de dood van Mohammadi en wordt ook verantwoordelijk gehouden voor poging tot doodslag op de twee broers. De politie kwam de verdachte op het spoor na een DNA-match en hield hem vorig jaar aan in Parijs.