Eerste jubileum lonkt voor Promes

Eerste jubileum lonkt voor Promes
Quincy Promes van het Nederlands elftal in duel met Ryan Jack van Schotland tijdens een oefenwedstrijd. - ANP

AMSTERDAM - Quincy Promes staat voor zijn eerste jubileum in het Nederlands elftal. De aanvaller van Spartak Moskou kan dinsdag in Boekarest tegen Roemenië zijn 25e interland spelen. Promes ontvangt dan een zilveren schaal met inscriptie.

AMSTERDAM – Quincy Promes staat voor zijn eerste jubileum in het Nederlands elftal. De aanvaller van Spartak Moskou kan dinsdag in Boekarest tegen Roemenië zijn 25e interland spelen. Promes ontvangt dan een zilveren schaal met inscriptie.

De 25-jarige Amsterdammer debuteerde op 5 maart 2014 in het Nederlands elftal, tijdens de verloren oefeninterland tegen Frankrijk (2-0). Ook in zijn daaropvolgende vijf optredens voor de nationale ploeg stapte Promes steeds als verliezer van het veld. De aanvaller, in Rusland vaak trefzeker voor Spartak Moskou, tekende in 24 interlands voor vier doelpunten.

Bondscoach Dick Advocaat kan het recordaantal overwinningen als bondscoach van Oranje alleen in handen krijgen. De zeventigjarige Hagenaar evenaarde donderdag met winst op Schotland (0-1) de Engelsman Bob Glendenning, die ook 36 zeges boekte met het Nederlands elftal. Glendenning had daar wel aanzienlijk meer wedstrijden voor nodig: 87, tegenover 61 voor Advocaat.