Eerste bewoners wooncomplex Lieven welkom geheten

Eerste bewoners wooncomplex Lieven welkom geheten
Paco (rechts) uit Amsterdam-Noord nam de allereerste sleutel in ontvangst uit handen van Ronald Mauer. Foto: De Key & Joke Schut
NIEUW-WEST Stadsdeelbestuurder Ronald Mauer heette onlangs nieuwe bewoners van de Delflandpleinbuurt van harte welkom.

NIEUW-WEST Stadsdeelbestuurder Ronald Mauer heette onlangs nieuwe bewoners van de Delflandpleinbuurt van harte welkom.

Een deel van deze nieuwe bewoners ontving vandaag de sleutel van hun nieuwe woning in wooncomplex Lieven in Nieuw-West van Woonstichting De Key. Eind 2021 wonen hier meer dan duizend werkende jongeren, studenten, kunstenaars en jongeren onder begeleiding.

De Delflandpleinbuurt is een diverse buurt met ouderen, gezinnen en alleenstaanden, die volop in ontwikkeling is. Met het huisvesten van jonge bewoners draagt De Key bij aan de dynamiek van deze buurt. ‘Voor De Key is bouwen meer dan het stapelen van woningen. We leveren ruimte om te leven en te ontmoeten’, zegt directeur Leon Bobbe over Lieven.

In andere woonprojecten deed De Key afgelopen jaren veel ervaring op met nieuwe beheer- en woonconcepten waarin leven en ontmoeten centraal staan. Die ervaringen komen nu samen in Lieven, een project dat qua omvang, diversiteit en vernieuwing zijn gelijke niet kent in de 150-jarige historie van De Key.

Samen met de buurtbewoners bouwen de nieuwe bewoners aan een levendige plek in de Delflandpleinbuurt waar ze de ruimte krijgen om samen activiteiten te organiseren. Op verzoek van buurtbewoners zijn hier afgelopen jaar een volleybalveld en een jeu-de-boulesbaan gemaakt, die nu al actief worden gebruikt.

Als Lieven gereed is, dan kunnen bewoners elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke activiteitenruimte en aangrenzende moderne wasserette van Wash and Go. Buurtbewoners en bewoners kunnen bij de toekomstige bewonersvereniging terecht om hier samen activiteiten te organiseren.

Stadsdeelbestuurder Mauer denkt dat Lieven met meer ontmoetingsplekken bijdraagt aan de sociale cohesie in de Delflandpleinbuurt. ‘Er komen heel veel verschillende nieuwe en vooral jonge bewoners in de buurt wonen. Oude en nieuwe bewoners kunnen elkaar ontmoeten en elkaar ondersteunen op de diverse plekken die in ‘Lieven’ en rondom het Delflandplein worden gecreëerd.’

Hier staat meer informatie over het wooncomplex.