Edisons voor fluitiste en koor

Edisons voor fluitiste en koor
Lucie Horsch kreeg eerder de Young Talent Award tijdens de uitreiking van de Concertgebouw Prijs. - ANP

AMSTERDAM - Fluitiste Lucie Horsch en koor Cappella Amsterdam worden beloond met een Edison Klassiek. Horsch krijgt de onderscheiding voor haar debuutalbum Vivaldi en Cappella Amsterdam wint in de categorie ‘Het koor’ met een uitvoering van Kanon Pokajanen van de Estse componist Arvo Pärt.

AMSTERDAM – Fluitiste Lucie Horsch en koor Cappella Amsterdam worden beloond met een Edison Klassiek. Horsch krijgt de onderscheiding voor haar debuutalbum Vivaldi en Cappella Amsterdam wint in de categorie ‘Het koor’ met een uitvoering van Kanon Pokajanen van de Estse componist Arvo Pärt.

,,Door de blokfluit van Lucie Horsch klinkt Vivaldi’s muziek afwisselend speels, levenslustig, intens, melancholiek, ernstig, duister en melodieus. Ongeveer zoals het leven zelf. Vanaf de eerste noten voel je dat Horsch met huid en haar in de muziek is opgegaan”, aldus de jury.

Ook over Cappella Amsterdam is de jury vol lof: ,,Kanon Pokajanen zit de kelen van Cappella Amsterdam als gegoten. In de fraaie akoestiek van de Waalse Kerk in Amsterdam leveren dirigent Daniel Reuss en zijn zangers een wereldprestatie.”

Eerder werd al bekend dat dirigent, organist, klavecinist, muziekpedagoog en oprichter van The Amsterdam Baroque Orchestra Ton Koopman de Edison Klassiek Oeuvreprijs 2017 krijgt.

Nog meer Edisons worden zondag bekend.