Driemaal kans om prijzen te winnen bij Museum Het Schip

Driemaal kans om prijzen te winnen bij Museum Het Schip
De toren van Museum Het Schip. Foto: pr
STAD Speciaal voor de allerlaatste Echo heeft Museum Het Schip maar liefst drie win-acties.

STAD Speciaal voor de allerlaatste Echo heeft Museum Het Schip maar liefst drie win-acties.

Museum Het Schip staat van 19 december tot en met 12 januari in het teken van het jaarlijks Kerstival. Rondom de aankomende tentoonstelling over de Duitse utopist en volkshuisvester ‘Bruno Taut: De fantasie voorbij’ zijn er in de kerstvakantie lezingen, workshops en andere activiteiten die passen bij de koude wintermaanden.

Utopische idealen

Alice Roegholt, directeur van Museum Het Schip vertelt waarom deze architect zo bijzonder is. ’Bruno Taut (1880-1938) bouwde vlak voor en na WO1 in Magdenburg en Berlijn prachtige volkswijken voor de arbeiders. Eenzelfde ideaal dat we ook zien bij de architecten van de Amsterdamse School. Taut had sterke utopische idealen.

Hij bouwde prachtige arbeiderswijken: Tuindorpen waarbij hij vele kleurige patronen gebruikte om de wijken bijzonder te maken. In Berlijn bouwde hij in korte tijd meer dan 10.000 woningen. Bij de wijk Schillerpark heeft hij zich laten inspireren door de vormen van de Amsterdamse School. Veel van zijn wijken in Berlijn zijn inmiddels werelderfgoed. In Almere is de Regenboogbuurt in navolging van Bruno Taut gebouwd. De bijzondere Keimverf kleuren die Taut gebruikte, maken het een bijzondere wijk.’

Hernieuwde aandacht

Museum Het Schip wil met hernieuwde aandacht voor Bruno Taut een bijdrage leveren aan zijn herwaardering van zijn ideeën in Nederland op het gebied van volkshuisvesting en stedenbouw.

Workshops

Tijdens de expositie zijn er diverse workshops zoals:

– kerstversiering maken in de Amsterdamse Schoolstijl samen met Melnikovhuis in Moskou

linosnijden en afdrukken

– wonen in kleuren van de bonte architect Taut

Vooruitlopend op de grote expositie in maart over de Duitse utopist en volkshuisvester Bruno Taut is er een lezing op 26 december om 14.15 uur.

Zie voor meer informatie: www.hetschip.nl 

Winnen

Museum Het Schip stelt maar liefst drie prijzen beschikbaar voor Echo-lezers:

25 jubileumboeken

5 vrijkaarten (voor 2 personen) voor de bus-excursie Amsterdamse School op 29 december.

10 vrijkaarten (voor 2 personen) voor de lezing over Bruno Taut op 26 december om 14.15 uur.

De prijsvraag bestaat uit twee delen. Beantwoord beide vragen goed: Wanneer is arbeiderspaleis Het Schip gebouwd en wie was de architect? En: bedenk een goede slogan: Waarom is het bijzonder Museum het Schip te bezoeken?

Stuur een mail o.v.v. naam, adresgegegevens en telefoonnummer naar [email protected]hetschip.nl. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht. Wees er snel bij!

Redactie De Echo