Drie partijen willen MC Slotervaart overnemen

Drie partijen willen MC Slotervaart overnemen
AMSTERDAM De curators die het faillissement van Amsterdamse ziekenhuis MC Slotervaart afwikkelen, zijn in gesprek met tenminste drie mogelijke overnamekandidaten.

De curators die het faillissement van Amsterdamse ziekenhuis MC Slotervaart afwikkelen, zijn in gesprek met tenminste drie mogelijke overnamekandidaten.

Dat meldt Het Parool dinsdag.

Volgens een woordvoerder van MC Slotervaart is het nog te vroeg om de vlag uit te hangen. ,,Het is een complexe organisatie en we zitten in een oud gebouw waar veel aan moet gebeuren. Een overnamekandidaat moet heel veel geld kunnen investeren.”

Mogelijk melden zich nog nieuwe partijen die een complete of een gedeeltelijke doorstart willen maken, al dan niet alleen met bepaalde specialismen.

Een van de gegadigden is naar eigen zeggen zorgondernemer Sinan Belhawi. Hij beweert grote kapitaalkrachtige investeerders achter zich te hebben.

Stel dat er een serieuze kandidaat uit naar voren komt, dan is MC Slotervaart nog niet meteen gered, stelt een or-lid. Verzekeraar Zilveren Kruis moet er ook nog mee instemmen en de zorg vergoeden.

Internetredactie