‘Diamond Edition’ Jumping Amsterdam vanaf donderdag in de RAI

‘Diamond Edition’ Jumping Amsterdam vanaf donderdag in de RAI
Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero in actie tijdens Jumping Amsterdam 2018. Foto: DigiShots
De Echo is de trotse mediapartner van het internationale paardensportevenement Jumping Amsterdam. Van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari is de RAI Amsterdam gastheer van de mondiale top uit de dressuur- en springsport.

De Echo is de trotse mediapartner van het internationale paardensportevenement Jumping Amsterdam. Van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari is de RAI Amsterdam gastheer van de mondiale top uit de dressuur- en springsport.

De editie in 2019 is extra feestelijk, want naast de terugkeer van de wereldbekerwedstrijd springen, viert Jumping Amsterdam haar 60-jarig jubileum. Donderdag 24 januari, de eerste dag van de speciale ‘Diamond Editon’ van Jumping Amsterdam, kunnen lezers van De Echo gratis naar binnen op vertoon van de originele krantenpagina (maximaal 1 vrijkaart per persoon).

Behalve voor liefhebbers van paardensport is er genoeg anders te beleven in de RAI Amsterdam. De spring- en dressuurwedstrijden worden afgewisseld door spectaculaire shows. Komende editie wordt het evenement uitgebreid met een extra evenementhal waardoor er in totaal meer dan 2.000 vierkante meter standruimte te vinden is vol winkelplezier.

Ook is er van alles te bestellen op culinair gebied en op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag zorgt Café Bolle Jan, met gastoptredens van Samantha Steenwijk en Peter Beense, voor een echt Amsterdams feestje in de RAI.

Terugkeer wereldbeker springen
Jumping Amsterdam staat bekend om de sterke deelname in de wereldbekerwedstrijd dressuur, met de FEI Grand Prix op vrijdag overdag en de FEI Dressage World Cup™ presented by Audax Media kür op muziek op zaterdagmiddag. Zaterdagavond is de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof, met hindernissen op een hoogte van 1.60 meter.

Het sportieve hoogtepunt voor alle liefhebbers van springsport is op zondagmiddag met de Longines FEI Jumping World Cup™ presented by RAI Amsterdam. Deze wereldbeker springen is de enige in Nederland en na 10 jaar weer terug op het programma van Jumping Amsterdam.

Kinderochtend met Britt Dekker

Voor de allerjongste paardengekken is er op zondag de Novotel Jumpertjes Kinderochtend met onder andere Britt Dekker van PaardenpraatTV.


Voor de allerjongste paardengekken is er op zondag de Novotel Jumpertjes Kinderochtend. Er zijn interactieve shows, afgewisseld met spannende wedstrijden. Onder andere Britt Dekker van PaardenpraatTV is aanwezig voor een clinic en Meet&Greet.

In de piste wordt ook het altijd spannende Paard & Pony-relais gehouden, waarbij een internationale topruiter een team vormen met een ponyruiter. Daarnaast mogen de ‘Jumpertjes’ ook zelf het springparcours van deze wedstrijd in de piste verkennen.

Maar ook buiten de wedstrijdarena valt er genoeg te beleven, zo kun je knuffelen en rijden met leuke pony’s en kunnen kinderen zich laten schminken of trotse eigenaar worden van een glittertattoo.

Donderdag: Echo-dag
Het programma op donderdag 24 januari is gereserveerd voor de top van de nationale- en basisruiters van Nederland. Overdag worden vanaf 8.30 uur springwedstrijden gehouden met finales in de klasse L tot en met ZZ en ’s avonds komen de nationale dressuurdeelnemers in actie.

Echo-lezers krijgen gratis toegang tot Jumping Amsterdam op deze dag. Toon de originele krantenpagina (geen digitale print of kopie) bij de balie in de entreehal van het Hollandcomplex (ingang C).

Deze actie geldt alleen donderdag 24 januari voor maximaal 1 persoon op vertoon van de originele krantenpagina. 

Programma ‘Echo-dag’ donderdag 24 januari 2019
08.30 Finale springen klasse L, 1,10m met barrage
10.30 Finale springen klasse M, 1,20m met barrage
12.30 Finale springen klasse Z, 1,30m met barrage
14.30 De Telegraaf Prijs, finale springen klasse ZZ met barrage
16:30 Internationaal springen U25, 1,40m direct op tijd
18.00 Training FEI Dressage World Cup™ presented by Audax Media
19.00 Finale Subli competitie, jonge dressuurpaarden
21.25 Dressuur Magazine Prijs, nationaal dressuur Prix St Georges, kwalificatie Intermediaire I kür op muziek

Vrijkaarten winnen

Lezers van De Echo kunnen ook voor vrijdag overdag en zondagochtend vrijkaarten voor Jumping Amsterdam winnen.
Mail voor vrijdag 18 januari 16.00 uur het goede antwoord op de vraag: ’Welke Peter zingt onder meer in Café Bolle Jan?’ aan [email protected]
Zet in de berichtregel ’Jumping Amsterdam 2019’.
Alleen inzendingen met naam, adres en
telefoonnummer doen mee voor de prijzen. De winnaars krijgen bericht.

Op www.jumpingamsterdam.nl staat meer informatie.