De Ligt nieuwe aanvoerder Ajax

De Ligt nieuwe aanvoerder Ajax
- ANP

AMSTERDAM - Matthijs de Ligt draagt zondag de aanvoerdersband als Ajax tegen sc Heerenveen voetbalt. De achttienjarige verdediger vervangt Joël Veltman, die gepasseerd is. Trainer Erik ten Hag ziet liever Rasmus Kristensen als rechtsback.

AMSTERDAM – Matthijs de Ligt draagt zondag de aanvoerdersband als Ajax tegen sc Heerenveen voetbalt. De achttienjarige verdediger vervangt Joël Veltman, die gepasseerd is. Trainer Erik ten Hag ziet liever Rasmus Kristensen als rechtsback.

De Ligt krijgt als aanvoerder de voorkeur boven ervaren spelers als Klaas-Jan Huntelaar en Lasse Schöne. ,,Hij is al een persoonlijkheid”, motiveerde Ten Hag zijn keuze voor de tiener. ,,We willen naar een winnende cultuur en daar speelt hij een grote rol in. Dat zegt wel iets over hem.”

Ten Hag passeert Veltman omdat hij meer dynamiek wil op de rechterflank. ,,Natuurlijk heeft hij krediet als aanvoerder maar we kunnen ook onze ogen niet sluiten voor wat de afgelopen weken is gebeurd”, zei hij over de verdediger die afgelopen week ook al niet werd opgenomen in de voorselectie van Oranje.