Kunstwerk Eberhard van der Laan onthuld op Mercatorplein

Kunstwerk Eberhard van der Laan onthuld op Mercatorplein
De beeltenis van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan kijkt uit op het Mercatorplein. Foto: Lex de Jong
WEST Met een Ajax-sjaal om zijn schouders kijkt de beeltenis van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan neer op het Mercatorplein.

Met een Ajax-sjaal om zijn schouders kijkt de beeltenis van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan neer op het Mercatorplein.

Er was veel belangstelling voor de onthulling. Foto: Annemiek Ticghelaar

Vanmiddag is het ontwerp ’Damsko Strijder’ van collectief Kamp Seedorf feestelijk onthuld op de zuil van de parkeergarage, naast Café Zurich. Het leek initiatiefneemster Liesbeth de Looper een mooie gedachte om Van der Laans afscheidsboodschap ’Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’ een plaats te geven in De Baarsjes, omdat Van der Laan daar jarenlang heeft gewoond. Ze bracht het idee aan via Stem van West.

Daar kreeg het voldoende draagvlak, evenals het ontwerp van Kamp Seedorf tijdens de ontwerpwedstrijd. En zo blijft de geest en het gedachtegoed van Van der Laan voor altijd rondwaren in zijn oude buurt.

Na een inleidend woordje van stadsdeelbestuurder Jeroen van Berkel en Femke van der Laan, de weduwe van de overleden burgemeester, werd het kunstwerk onthuld.

Het filmpje van de onthulling is van Dorèndel Overmars.