Chow-chow Leo doet veel voor een lekker hapje

Chow-chow Leo doet veel voor een lekker hapje
Chow-chow Leo is best een charmeur als er een vrouwtjeshond in de buurt komt. - Foto: DOA
NIEUW-WEST – De 5-jarige Chow-chow Leo zit in de Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271, op een nieuwe baas te wachten.

NIEUW-WEST – De 5-jarige Chow-chow Leo zit in de Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271, op een nieuwe baas te wachten.

’Door zijn lange manen krijg je misschien het idee dat je een groot-formaat-knuffelhond voor je hebt. Maar Chow-chows zijn meestal geen knuffelaars’, vertelt Karin Amstutz van de DOA.

’Gelukkig geeft Leo met z’n lichaam duidelijk aan wat hij wel en niet wil, ook al heeft hij niet zo’n uitgesproken mimiek. En met wat lekkere hapjes kun je heel wat van hem gedaan krijgen.’

De dierenopvang zoekt iemand die weet wat hij met een Chow-chow in huis haalt. ’Die tijd en aandacht heeft voor deze bijzondere man en het niet erg vindt dat Leo katten niet kan uitstaan. Overigens is Leo best een charmeur als er een vrouwtje in de buurt komt. Eerst geeft hij ze de koude schouder, dan gaat hij blaffen en uitdagen, net zo lang tot ze met hem over het speelveld rennen. Vooral poolhonddames hebben z’n hart gestolen. Daar wil hij mee spelen en rennen’, zegt Amstutz. ’We hopen dat iemend Leo deze kans geeft.’

Dierenopvang Amsterdam is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.30 tot 15.30 uur. Belangstellenden voor Leo kunnen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek via 0900-2007 207 (20 ct/min) of via www.doamsterdam.nl.

Gevonden dieren

Er zijn de afgelopen week 16 katten, 6 honden en 1 konijn binnengekomen die nog zitten te wachten tot hun baasje hen komt ophalen. Bent u uw dier kwijt? Misschien zit hij bij DOA op u te wachten.

Voor meer informatie: www.doamsterdam.nl, of bel 0900-2007 207 (20 ct/min) of mail naar [email protected]