Buurtfeest op het Purmerplein

Buurtfeest op het Purmerplein
Esther Zwietink, Marcel Ploeger, Frederike Muller en Bas Roeleveld op een nu nog stil Purmerplein. - Foto: Johan Koopmans

NOORD - De eerste tekenen waren in juli al zichtbaar. Een groepje bewoners rondom het Purmerplein kwam samen tijdens het BankjesCollectief. Nu een paar maanden later, is dit uitgegroeid tot iets veel groters. Zaterdag 16 september wordt er tussen 15.00 en 17.00 uur een groot buurtfeest op het middenplein gehouden.

NOORD – De eerste tekenen waren in juli al zichtbaar. Een groepje bewoners rondom het Purmerplein kwam samen tijdens het BankjesCollectief. Nu een paar maanden later, is dit uitgegroeid tot iets veel groters. Zaterdag 16 september wordt er tussen 15.00 en 17.00 uur een groot buurtfeest op het middenplein gehouden.

’Het wordt een feest voor en door bewoners’, zegt een van de initiatiefnemers Bas Roeleveld. ’Doel is een ontmoeting tussen de mensen die hier wonen. De afgelopen jaren zijn er veel ’nieuwe’ jongere bewoners met kinderen bij gekomen, maar er zijn ook mensen die hier al vijftig jaar wonen. En juist die mix is leuk. We hopen dat het Purmerplein weer echt gaat leven.’

Het feest wordt georganiseerd in samenwerking met het BankjesCollectief. Het is de bedoeling dat iedereen zijn eigen hapjes en drankjes die middag meeneemt. ’Maar een groot aantal ondernemers op het Purmerplein, zoals Place du Nord en Haring Naatje zullen ook met een hapje naar het plein komen. Zoals de winkeliers sowieso hun medewerking hebben toegezegd, zoas vlechten bij Fimarandi. En dat maakt het alleen maar leuker’, zegt Frederike Muller.

De oudere bewoners in Tuindorp Nieuwendam worden die middag niet vergeten. Zij worden die middag om 14.45 uur bij ‘Het Baken’ aan de Purmerweg/Avenhornstraat opgehaald en naar het middenplein gebracht. Ze kunnen daar genieten van de opening door het Nieuwendammer Shantykoor en de eerste hapjes en drankjes. Maar ook voor kinderen is er die middag van alles te doen.

Belangstellenden die een handje willen helpen kunnen zich aanmelden op [email protected] Meer informatie is er ook te vinden op de Facebookpagina van Buurtgroep Nieuwendam.