Bosz krijgt Rinus Michels Award

Bosz krijgt Rinus Michels Award
- EPA

AMSTERDAM -Peter Bosz heeft vrijdag op het Trainerscongres in Zwolle de Rinus Michels Award voor beste coach van de eredivisie gekregen. De oefenmeester van Ajax kreeg van de vakcollega's de voorkeur boven Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Erik ten Hag (FC Utrecht), Henk Fraser (Vitesse) en Mitchell van der Gaag (Excelsior).

AMSTERDAM -Peter Bosz heeft vrijdag op het Trainerscongres in Zwolle de Rinus Michels Award voor beste coach van de eredivisie gekregen. De oefenmeester van Ajax kreeg van de vakcollega’s de voorkeur boven Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Erik ten Hag (FC Utrecht), Henk Fraser (Vitesse) en Mitchell van der Gaag (Excelsior).

Bosz eindigde met Ajax als tweede in de competitie en speelt op 24 mei de finale van de Europa League tegen Manchester United.

De Oeuvreprijs voor beste trainer/coach ging naar Co Adriaanse. Hij kreeg de prijs uit handen van Louis van Gaal. ,,Co heeft het vak van voetbaltrainer altijd beschermd”, zei Van Gaal. ,,Daarom is het zo mooi dat hij nu ook gewaardeerd wordt door collega’s door middel van deze award.”