Bilderdijkkade krijgt zelfbouwgroep voor homoseksuele 55-plussers

Bilderdijkkade krijgt zelfbouwgroep voor homoseksuele 55-plussers
Aan de Bilderdijkkade komt straks de eerste 55+ roze zelfbouwgroep van Amsterdam. De 'Roze Hallen' is één van de vijf zelfbouwgroepen die zijn geselecteerd om zelf een woningen bij project De Hallen in Oud-West te bouwen.

Aan de Bilderdijkkade komt straks de eerste 55+ roze zelfbouwgroep van Amsterdam. De ‘Roze Hallen’ is één van de vijf zelfbouwgroepen die zijn geselecteerd om zelf een woningen bij project De Hallen in Oud-West te bouwen.

De roze zelfbouwgroep is ontstaan vanuit het netwerk van outForever. OutForever wil woningen realiseren in Amsterdam voor lesbo’s, homo’s, transgenders en bi’s (LHTB).

Zelfbouwgroep De Roze Hallen: ‘Uitgangspunt is dat de doelgroep sturing blijft geven aan passende levenskwaliteit, zelfontplooiing en persoonlijke ontwikkeling, ook bij het ouder worden. Architect Riëtte van der Werff heeft in samenwerking met CV de Roze Hallen een ontwerp ontwikkeld dat de komende maanden uitgewerkt gaat worden. Doel is niet enkel een gebouw met woningen te bouwen, maar tevens een heldere bijdrage te leveren aan het concreet opzetten van een nieuwe vorm van onderlinge gemeenschapszin. Daar bovenop wordt verantwoordelijkheid genomen voor het opbouwen van een duurzame relatie met de buurt, specifiek gericht op oudere LHBT’ers en in het verlengde daarvan hun veranderende zorgvraag.’

Fotoverslag