Berover opgepakt in Amsterdam dankzij Find My Phone-app

Berover opgepakt in Amsterdam dankzij Find My Phone-app

AMSTERDAM - Een 41-jarige man is dinsdag opgepakt nadat hij twee mannen uit Engeland had beroofd op de Nieuwmarkt. Hij beroofde de mannen van hun geld en telefoons. Even later kon de man echter opgepakt worden. Dankzij een app op een van de telefoons.

AMSTERDAM – Een 41-jarige man is dinsdag opgepakt nadat hij twee mannen uit Engeland had beroofd op de Nieuwmarkt. Hij beroofde de mannen van hun geld en telefoons. Even later kon de man echter opgepakt worden. Dankzij een app op een van de telefoons.

Dankzij de geïnstalleerde Find My Phone-app kwam de politie de man al snel op het spoor. Hij bevond zich op het Bellamyplein. Politiemensen speurden de omgeving af en wisten door de aanwijzingen op de app de man te vinden.

De man werd opgepakt en bleek toen nog meer ’buit’ bij zich te hebben. De slachtoffers van deze andere beroving konden eveneens snel gevonden worden. Ook zij bleken beroofd te zijn in de omgeving van de Nieuwmarkt.

De man zit vast. De recherche heeft de zaak in onderzoek en kijkt of de verdachte betrokken is bij mogelijk meer soortgelijke zaken. Bij de straatroven raakte niemand gewond.