Benschop begint 1 mei als topman Schiphol

Benschop begint 1 mei als topman Schiphol
- ANP

SCHIPHOL - Dick Benschop begint op 1 mei als nieuwe president-directeur van Schiphol. De voormalige staatssecretaris en oud-topman van Shell Nederland is de opvolger van Jos Nijhuis. Eind vorige week werd al duidelijk dat de raad van commissarissen hem had voorgedragen, inmiddels is de benoeming rond.

SCHIPHOL – Dick Benschop begint op 1 mei als nieuwe president-directeur van Schiphol. De voormalige staatssecretaris en oud-topman van Shell Nederland is de opvolger van Jos Nijhuis. Eind vorige week werd al duidelijk dat de raad van commissarissen hem had voorgedragen, inmiddels is de benoeming rond.

Volgens president-commissaris Louise Gunning beschikt Benschop over de gewenste ervaring in zowel het publieke domein als het bedrijfsleven. ,,Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij en zijn team de luchthaven op een slimme, veilige en duurzame manier verder kunnen doorontwikkelen”, schrijft zij in een verklaring.

Minister van FinanciĆ«n Wopke Hoekstra spreekt in een brief aan de Tweede Kamer zijn vertrouwen uit in de manier waarop de keuze voor Benschop tot stand is gekomen. De oud-staatssecretaris past volgens hem goed in het vooraf geschetste profiel. De Nederlandse staat is grootaandeelhouder van Schiphol met een belang van zo’n 70 procent.