Artiestengala in Landsmeer met veel grote sterren

Artiestengala in Landsmeer met veel grote sterren
LANDSMEER – Met grote sterren als Dries en Dave Roelvink, Tino Martin, Soraya en Luv heeft Landsmeer op 15 september een artiestengala staan waar je u tegen zegt.

LANDSMEER – Met grote sterren als Dries en Dave Roelvink, Tino Martin, Soraya en Luv heeft Landsmeer op 15 september een artiestengala staan waar je u tegen zegt.

Grote motor achter dit evenement dat in Sporthal ICL aan het Marktplein 11 wordt gehouden en waar nog kaarten voor te koop zijn, is Joop Olthof. Deze ras-Amsterdammer kent het klappen van de zweep en had binnen mum van tijd een rijtje top-artiesten op het affiche staan. Olthof, bij velen bekend als de man van Radio Astrolight, heeft na al die jaren als radio-presentator een goede band opgebouwd met vele Nederlandse artiesten. Hij is er trots op de bekende ’meidengroep’ Luv te hebben gestrikt. Maar ook artiesten als Pierre van Dam en Willeke D’Estelle zullen hun opwachting maken.

’Wie de jaren tachtig heeft meegemaakt, zal Luv ongetwijfeld wel kennen. Alle bekende nummers zullen langskomen’, zegt Olthof, terwijl hij een bakje koffie inschenkt. Olthof was vooral bekend van Radio Astrolight, de radiozender die hij al die jaren met zijn grote liefde en vrouw Bep in een studio op het Zonneplein had. ’Daar ken ik ook veel artiesten van’, zegt Joop. Niet alleen Luv, maar ook André Hazes, Dries Roelvink, Koos Alberts en Mick Harren. Die laatste komt trouwens ook op 15 september.’

Comeback

Een bijzonder weerzien is het voor zangeres Soraya. De Noord-Amsterdamse, tegenwoordig in Rozenburg woonachtig en beter bekend als de Parel van de Jordaan, maakt min of meer haar comeback in Landsmeer. ’Ik vind het heerlijk om weer terug in Noord te zijn’, zegt de zangeres, die onlangs haar single Als ik zo naar je kijk uitbracht. ’Ik weet nu al dat het één grot feest wordt in de sporthal. Ik heb er wel vaker opgetreden en het is eigenlijk een soort klein Ahoy.

Soraya, die al op haar tiende jaar begon met zingen en een groot repertoire heeft, zal een van de smaakmakers worden op het Artiestengala. Dat weet Olthof wel zeker. ’Het wordt weer ouderwets gezellig waar mensen die van het Nederlandse lied houden niet mogen ontbreken.’

Kaarten

De zaal gaat op 15 september om 19.30 uur open en de aanvang is 20.30 uur. Kaarten à 35 euro zijn verkrijgbaar bij Astrolight Promotie, tel. 020-6330043, Sportcafé De Remise, tel. 020-4825263, Primera Molenwijk, tel. 020-4924629 of Primera Banne, tel. 020-6333460.