Amsterdamse Tetris op Facebook Messenger

Amsterdamse Tetris op Facebook Messenger
- EPA

AMSTERDAM - Gebruikers van Facebook Messenger kunnen voortaan in de chatapp Tetris spelen. Het klassieke spel komt donderdag wereldwijd beschikbaar. De nieuwe versie is gemaakt door het Amsterdamse bedrijf Cool Games.

AMSTERDAM – Gebruikers van Facebook Messenger kunnen voortaan in de chatapp Tetris spelen. Het klassieke spel komt donderdag wereldwijd beschikbaar. De nieuwe versie is gemaakt door het Amsterdamse bedrijf Cool Games.

Het is volgens Cool Games de klassieke versie van Tetris, maar met een paar vernieuwingen. Zo moeten spelers missies volbrengen. Bovendien kunnen ze hun scores vergelijken met die van vrienden. Cool Games maakte het spel samen met Blue Planet Software, dat de rechten op Tetris heeft.

Het puzzelspel Tetris kwam in 1984 uit. Het is ontworpen door de Rus Aleksej Pajitnov. De naam is een samenvoeging van Pajitnovs lievelingssport tennis en het Griekse woord tetra, dat vier betekent, omdat elk stuk uit vier blokjes bestaat. Tetris was al gemaakt voor spelcomputers, rekenmachines, smartphones en zelfs iPods, maar een chatapp als Messenger ontbrak nog op die lijst.

Cool Games maakte eerder onder meer Battleship (Zeeslag) en Snake voor de Facebook Messenger.