Amsterdam Light Festival naar Sloterdijk

Amsterdam Light Festival naar Sloterdijk
Kinderen uit Geuzenveld maken samen met Japanse kunstenaars een lichtkunstwerk. Foto: Stadsdeel Nieuw-West
NIEUW-WEST Nog tot en met vrijdag 21 december is het lichtkunstwerk Neighbours zichtbaar op het Sparkgebouw op het Orlyplein bij NS-station Sloterdijk.

NIEUW-WEST Nog tot en met vrijdag 21 december is het lichtkunstwerk Neighbours zichtbaar op het Sparkgebouw op het Orlyplein bij NS-station Sloterdijk.

Nog tot en met vrijdag 21 december is het lichtkunstwerk Neighbours zichtbaar op het Sparkgebouw op het Orlyplein.

Het kunstwerk is gemaakt door kinderen van de Noordmansschool uit Geuzenveld en het gerenommeerde Japanse kunstenaarsduo TOCHKA. Dit project past bij de ambitie van Amsterdam Light Festival om de stad breder te verbinden en bij de ambitie van stadsdeel Nieuw-West om het gebied levendig en leefbaar te maken met kunst en creativiteit.

De kinderen van de Noordmansschool hebben in drie workshops onder andere kennis gemaakt met de techniek van lightpainting animation.

De kinderen van de Noordmansschool hebben in drie workshops kennis gemaakt met het festival, het thema van deze editie en de techniek van lightpainting animation – een techniek die een lange sluitertijd en stop-motion animatie combineert. De lightpaintings van de kinderen zijn door het Japanse duo bewerkt tot een animatie. Amsterdam Light Festival organiseert dit scholenproject in samenwerking met de organisatie Juf op Straat.

‘Voor Amsterdam is het belangrijk dat bewoners van Geuzenveld intensiever kennismaken met de Sloterdijken omdat hier steeds meer woningen, scholen, werk  en voorzieningen  komen’, zegt Ronald Mauer, dagelijks bestuurder bij stadsdeel Nieuw-West. ‘Doordat de Noordmansschool uit Geuzenveld dit kunstwerk mede heeft gemaakt, leggen we  actief de verbinding  tussen wonen, werken en recreëren in Geuzenveld en de Sloterdijken.’.

Meeste broedplaatsen

De keuze van Amsterdam Light Festival voor Nieuw-West is niet toevallig. Dit stadsdeel kent de meeste broedplaatsen van Amsterdam. In Nieuw-West, en specifiek in de Sloterdijken, wordt hard gewerkt aan de leefbaarheid en levendigheid van het gebied via kunst en creativiteit.

Er zijn al meerdere kunstwerken in het gebied van de Sloterdijken, zoals 178 Bottles one message, Dream en Free van Icy en Sot en Street art op Trainlodge. Er wonen en werken creatievelingen in het gebied Brett en er is een creatieve broedplaats op de Basisweg.