Ajax ziet Sinkgraven weer afhaken

Ajax ziet Sinkgraven weer afhaken
- ANP

AMSTERDAM -Daley Sinkgraven kampt opnieuw met een knieblessure.

AMSTERDAM -Daley Sinkgraven kampt opnieuw met een knieblessure.

,,Ik ben geen medicus, maar Daley heeft z’n binnenband gescheurd of verrekt. Zijn kwetsuur moet nog onder de loep worden genomen, maar het is weer dezelfde binnenband als de vorige twee keer”, vertelde Ajax-trainer Marcel Keizer.

Sinkgraven viel dinsdag uit tijdens een door Ajax gewonnen oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (2-1). Hij verscheen vorige week tegen NAC voor het eerst in lange tijd weer aan de aftrap voor zijn ploeg.

Sinkgraven raakte in april tijdens een duel met Schalke geblesseerd aan een knie en moest zijn rentree uitstellen toen hij in de voorbereiding op het huidige seizoen weer last kreeg.

Keizer zit dun in zijn linksbacks voor het duel van zondag met Roda JC. Nick Viergever heeft een enkelblessure en wordt zaterdag tijdens een training getest en Mitchell Dijks is nog altijd geblesseerd.

Maximilian Wöber is wel inzetbaar maar Keizer heeft linksback Damil Dankerlui inmiddels aan zijn selectie toegevoegd.

Niet alleen achter de naam van Viergever staat nog een vraagteken. Klaas-Jan Huntelaar kampt met een lichte kuitblessure.

Amin Younes is wel weer fit maar dat wil niet zeggen dat hij meteen terugkeert als basisspeler. Trainer Keizer was tevreden over het optreden van Justin Kluivert in het gewonnen uitduel met NAC (8-0).