Ajax wint ruim van Roda JC

Ajax wint ruim van Roda JC

AMSTERDAM - Ajax heeft zondag een ruime zege op Roda JC geboekt: 5-1. Justin Kluivert was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. Kasper Dolberg en Donny van de Beek troffen eenmaal doel voor de club die de achterstand op PSV tot vijf punten verkleinde. De koploper uit Eindhoven speelt zondagmiddag nog wel tegen Excelsior.

AMSTERDAM – Ajax heeft zondag een ruime zege op Roda JC geboekt: 5-1. Justin Kluivert was met drie doelpunten de man van de wedstrijd. Kasper Dolberg en Donny van de Beek troffen eenmaal doel voor de club die de achterstand op PSV tot vijf punten verkleinde. De koploper uit Eindhoven speelt zondagmiddag nog wel tegen Excelsior.

Ajax speelde een bedroevend slechte eerste helft en kwam na 32 minuten op achterstand door een kopbal van Chris Kum. De thuisclub kwam pas in de 45e minuut tot het eerste schot op doel. Kluivert maakte toen wel meteen gelijk (1-1).

Ajax bracht Roda JC pas in de problemen nadat Frenkie de Jong na rust voor verdediger Deyovaisio Zeefuik in het veld was gekomen. Met een extra middenvelder werd de nummer laatst van de eredivisie alsnog naar een ruime nederlaag gespeeld. Dolberg zette Ajax na een klein uur via Kum op voorsprong. Kluivert, Van de Beek en nogmaals Kluivert bepaalden de eindstand op 5-1.