Ajax speelt gelijk tegen Racing Genk

Ajax speelt gelijk tegen Racing Genk
Ajax-logo aan de wand - Foto ANP
EREDIVISIE N i e u w bericht, meer informatie

EREDIVISIE

N i e u w bericht, meer informatie

AMSTERDAM (ANP) – Ajax heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Racing Genk met een gelijkspel afgesloten (3-3). Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht achter gesloten deuren in Amsterdam.

David Neres, Hakim Ziyech en Justin Kluivert scoorden voor de nummer twee van de eredivisie van afgelopen seizoen. Na een emotionele week met veel verdriet over Abdelhak Nouri probeert Ajax zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de dubbele ontmoeting met Olympique Nice in de derde voorronde van de Champions League. Ajax oefent dinsdag nog tegen Olympique Lyon.

Trainer Marcel Keizer startte met een ploeg die deed denken aan een beoogde basisformatie voor het komende seizoen. Donny van de Beek speelde weer op de positie van de vertrokken Davy Klaassen. David Neres acteerde op de rechterflank, waar Bertrand Traoré vorig seizoen vaak de voorkeur kreeg.

Doelman André Onana en Amin Younes ontbraken nog omdat ze met actief waren op de Confederations Cup. Zij werden tegen Racing Genk vervangen door Nobert Alblas en Kluivert. Ajax verspeelde de winst nadat Keizer veel nieuwe spelers binnen de lijnen had gebracht.

Ajax komt zaterdagavond nog met een andere ploeg in actie voor een oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki.