Agenda De Omval

Voor de komende week staat er een weer een aantal voorstellingen in theater De Omval op het programma.

Voor de komende week staat er een weer een aantal voorstellingen in theater De Omval op het programma.

Donderdag 16 december de film Lourdes. De aanvang is 20.00 uur, toegang 7 euro. De timide Christine (Sylvie Testud) is 32 en zit door MS al het grootste deel van haar leven in een rolstoel. Om haar isolement te ontvluchten, reist ze dit keer samen met een aantal leden van de internationale Maltezer Orde naar Lourdes.

Na aankomst smoezen de verpleegsters over de meegereisde mannen, terwijl Christine zich terugtrekt in haar kamer. Daar sluit ze vriendschap met de devote oudere madame Hartl. Als ze niet veel later haar droom werkelijkheid ziet worden en ze uit haar stoel op kan staan, reageert haar omgeving maar lauw. In ieders ogen leest ze verbazing, ongeloof en jaloezie.

Vrijdag 17 december Joop Visser & Jessica van Noord met Het succesvolle duo sinds 2004. Aanvang 20.30 uur en toegang 15.30 uur. Het succesvolle duo Jessica van Noord en Joop Visser, winnaar van twee maal (2005 en 2007) de Jan Rot Okapi Liedprijs, is inmiddels landelijk wijd en zijd bekend

Voor wie al weten naar wie ze toe gaan reden genoeg om naartoe te gaan en voor wie het nog niet weten helemaal. Zeker weten, dus. Samen zingen ze, in duet, zijn zeer Nederlandse repertoire. Met het nodige en onnodige gesproken woord ter ondersteuning of breking danwel lering en vermaak. Hieronder liederen van hun cd’s Voorleen en Voormary en af en toe een meezinger voor de lief- hebber.

Zaterdag 18 december Onno Innemee met de cabaret try-out Het is hier een gekkenhuis. Aanvang 20.30 uur en toegang 12,50 euro. Via internet is Onno verliefd geworden op een verpleegster van een psychiatrisch ziekenhuis. Om binnen te komen in deze gesloten inrichting bedenkt hij een plan, maar hij werkt zichzelf steeds verder in de nesten.

Met het verrassende decor en de verschillende typetjes, alle gespeeld door Onno, ontstaan steeds dwaze en komische situaties. Met behulp van fantastisch geluid en goed acteerwerk, ga je je afvragen of Onno het ├ęcht klaarspeelt in zijn eentje of dat je zelf klaar bent voor het gekkenhuis. Je wordt continu voor de gek gehouden, niets is wat het lijkt en je zult je afvragen: Wie is er nou gek, de gek of de toeschouwer? De humor wint het overduidelijk

Zondag 19 december de film Toy Story. Aanvang 14.00 uur, toegang 7 euro. De makers van de bekende Toy Story films brengen ons terug naar de wonderlijke wereld van onze favoriete speelgoed in Disney/Pixar Toy Story 3. Andy is ouder geworden en staat op het punt om te gaan studeren. Het speelgoed is gespannen en zenuwachtig, want wat gaat er met hen gebeuren nu Andy weggaat?

Het speelgoed belandt uiteindelijk in een dagverblijf vol losgelagen kinderen die niet kunnen wachten om met ze te spelen. Onze helden besluiten snel het dagverblijf te verlaten, maar alleen wegkomen is nog niet zo gemakkelijk. Ze belanden in een grappige ‘prison break’, met alle hilarische gevolgen van dien.