Aanhouding in zaak schietpartij aan de Geerdinkhof

Aanhouding in zaak schietpartij aan de Geerdinkhof
- ANP / Lex van Lieshout

AMSTERDAM - De recherche heeft dinsdag een 40-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden voor een schietincident in de ochtend van 4 juli 2017 aan de Geerdinkhof. Hij mogelijk de schutter.

AMSTERDAM – De recherche heeft dinsdag een 40-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden voor een schietincident in de ochtend van 4 juli 2017 aan de Geerdinkhof. Hij mogelijk de schutter.

De aanhouden man werd die ochtend belaagd door twee mannen nadat hij een pakketje, mogelijk drugs, had opgehaald bij een woning aan het Geerdinkhof. Hij werd belaagd met pepperspray en de man met wie hij een afspraak had, werd bewerkt met een taser. De fietser bleek een vuurwapen te hebben en hij schoot op één van zijn belagers.

Deze beschoten man, een 35-jarige Pool, werd meerdere keren geraakt in zijn buik en bleef zwaargewond achter. Hij raakte zeer ernstig gewond en is nog altijd herstellende van zijn verwondingen.

Het rechercheteam beschikte over camerabeelden waarop de vermoedelijke schutter te zien is. Deze beelden zijn getoond in de opsporingsprogramma’s Bureau NH, Bureau 020 en Opsporing Verzocht. De man zit vast en hij wordt op 12 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris.