100.000 euro verstopt in zak chips en koekverpakkingen

100.000 euro verstopt in zak chips en koekverpakkingen

AMSTERDAM - Vier mannen zijn eind vorige maand aangehouden op verdenking van heling en witwassen van ruim 100.000 euro. Ze hadden het geld onder meer verstopt in een zak chips en koekverpakkingen.

AMSTERDAM – Vier mannen zijn eind vorige maand aangehouden op verdenking van heling en witwassen van ruim 100.000 euro. Ze hadden het geld onder meer verstopt in een zak chips en koekverpakkingen.

De arrestatie vond plaats op de Willem de Zwijgerlaan in de nacht van zondag 30 op maandag 31 juli, maar wordt woensdag pas bekendgemaakt door de politie.

Agenten zagen mannen die nacht spullen in een auto leggen die ze uit hun scooters hadden gehaald. De politiemannen namen polshoogte en ontdekten bundels geld op diverse plekken in de auto met buitenlands kenteken.

De vier aangehouden mannen komen uit Amsterdam en zijn 20, 22, 24 en 25 jaar. Twee van hen zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De twee anderen zijn op last van de officier van justitie heengezonden maar blijven nog wel verdachten in deze zaak.