Russen boos op Dolly Bellefleur om Poetin Protestlied

Russen boos op Dolly Bellefleur om Poetin Protestlied
- ANP. Dolly bracht het lied ook de avond voorafgaand aan het protest ten gehore bij het Mandje.
Een aantal Russen heeft woedend gereageerd op het Poetin Protestlied van Dolly Bellefleur. Het alter ego van Ruud Douma kreeg allerlei nare verwensingen en bedreigingen naar haar hoofd geslingerd nadat ze afgelopen maandag tijdens het protest tegen de 'anti-homowet' van Poetin op het Oosterdok het lied ten gehore bracht.

Een aantal Russen heeft woedend gereageerd op het Poetin Protestlied van Dolly Bellefleur. Het alter ego van Ruud Douma kreeg allerlei nare verwensingen en bedreigingen naar haar hoofd geslingerd nadat ze afgelopen maandag tijdens het protest tegen de ‘anti-homowet’ van Poetin op het Oosterdok het lied ten gehore bracht.

Onder een video van de protestdag stromen de reacties – in vele talen én meningen – binnen. ‘Russian anti fagot burn you at the stake’, ‘Stupid faggot, syphilis and AIDS totally ate your brain? If not my country – Russia – you and all you fellow faggots in Europe (and possibly worldwide) could have been shot in concentrational camps.’

Er waren ook positieve reacties van Russen te vinden, al zijn ze in de minderheid. Zo vertaalt één van de reacties in het Russisch als: ‘Dolly Bellefleur for president!’

Dolly is vooral verdrietig om de commentaren. “Ik vrees dat ik vannacht weer niet veel slaap zal vatten. Wat is er toch een haat.”